2
Fotocredits: Veldbonen, Vicia faba, Rasbak

FlashVeldbonen koop je in Duitsland

Pointer onderzoekt of het Nederlandse landbouwbeleid wel realistisch is. De overheid wil dat vleesvervangermakers hun veldbonen laten telen in Nederland. Maar 100 kilometer verder, in Duitsland, worden ze allang geteeld. En veel goedkoper omdat de Duitse overheid aanleiding ziet om er subsidie voor te geven. Om historische redenen. Wij hebben die redenen niet. Waarom zou je die bonen dan in Nederland willen telen en boeren stimuleren dat te gaan doen? De Duitsers zijn geen Russen en beginnen geen oorlog meer tegen Nederland. Laat de vleesvervangermakers dus een beetje op de kleintjes letten en Duitse boontjes kopen en verzin voor boeren iets dat Duitsers graag bij ons kopen.

Nederlandse veldboon te duur: ?We zijn er niet om het inkomen van de boer te regelen?, 3 mei 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #2
  • 4 mei '22
  • 8:38

Markt
We zien dit overal steeds terugkomen. Als die gecreƫerd moet worden is het moeilijk, zoniet onmogelijk. Na paar jaar subsidie staat die nog niet en werkt het ook nog eens verstorend/concurerend met andere producten/mensen. Eventuele negatieve gevolgen praten we goed totdat het over is.
Pas op het moment dat globale logistiek niet meer betaalbaar/haalbaar is komt de lokale productie weer terug, mits kennis nog aanwezig is

N van Rooij
N van Rooij Land- en tuinbouw
  • #1
  • 3 mei '22
  • 10:13

De overheid in Den Haag roept zoveel wat onrealistisch is.
Als ze in het vervolg het eerst zelf eens gaan uitvoeren en bij gegarandeerd succes volgt de markt vanzelf.
Wij moeten gewoon doen waar wij goed in zijn en laat anderen produceren waar zij goed in zijn en omdat de omstandigheden daar geschikter zijn.
Uiteindelijk is alles gewoon markt.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.