3
Fotocredits: Currywurst mit Pommes, WordRidden, via Flickr

Flash Dagelijkse KostVegetarisch gerecht stoot Duitse curryworst van de troon

De curryworst is van zijn troon gestoten, concludeert Apetito, een grote Duitse cateraar. Nieuwsplatform Semafor onthult dat in 2022 Duitsers in hun bedrijfsrestaurants een vegetarische pasta pesto prefereren boven de oer-Duitse curryworst. Nog niet zo lang geleden was de curryworst het best-verkochte Volkswagen-onderdeel, maar ook de automaker schrapte het vleesproduct al uit zijn assortiment.

Ook op straat verliest de curryworst aan populariteit. Uit een survey van YouGov blijkt dat 45% van de Duitsers liever de door Turkse immigranten naar Duitsland meegebrachte döner kebab hebben dan curryworst. Nog maar 37% heeft liever curryworst. De rest vond allebei niet lekker. Opvallend is dat de stemmers voor döner kebab in de jonge leeftijdsgroepen zaten. De döner heeft dus de toekomst.

Dat een vegetarisch gerecht de curryworst van de troon stoot is niet zo gek, aangezien Duitsland in Europa naar verhouding de meeste inwoners telt die zeggen vegetarisch of veganistisch te eten: 10%. Volgens Apetito rukken de vegetarische gerechten als chili sin carne en vegetarische curry op.

Currywurst is now less popular in Germany than ? gasp! ? a vegetarian dish | Semafor, 26 mei 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Buurman
  • #3
  • 29 mei '23
  • 15:32

Ik vind een Duitse worst met zuurkool en mosterd (curry) op een broodje een lekker traditioneel gerecht. Overal op braderieën daar verkrijgbaar. Maar heel af en toe. Zonder die zuurkool?
Relatief goede vega grillworst ken ik maar van 1 merk. Kwestie van smaak. Ook voor maar af en toe. Burger iets meer ok keuze.

Turkse (Arabische... shwarma) vleesbereidingen veel meer te bieden. In smaken en soorten (behalve varkensvlees), salade erbij. Kan ik geen genoeg van krijgen... met grote voorkeur voor lamsvlees en Adana kebab ;)

Van die beschikbare vega fast food is falafel die enige die die regelmatig zou willen.... heerlijk volwaardig alternatief! Zeker de falafel van Turkse (Arabische) fast food restaurants, met saladebar.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #2
  • 26 mei '23
  • 14:37

Even fact checken:

45% prefereert turks fleisch
37% prefereert duits fleisch
18% prefereert vegetarisch spul

Conclusie:
curry wurst zit noch immer stevig en vast op de troon

Astrid Spijkers
  • #1
  • 26 mei '23
  • 12:58

Het is dus niet het vegetarische wat de worst verstoot, maar de kebab!

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.