1
Fotocredits: 'Vegetarisch schap Jumbo', Foodlog Media

FlashVegetariërsdag verdwijnt van de kalender

Sinds 1977 is het op 1 oktober World Vegetarian Day. Moesten vegetariërs in de beginjaren nog moeite doen om iets anders te verzinnen voor het lapje vlees op hun bord, tegenwoordig puilen de supermarktschappen uit van de vleesvervangers. Meer dan de helft van de Nederlanders (en Duitsers) noemt zich inmiddels 'flexitariër' en eet bewust minder vlees. Dat aantal neemt nog toe, voorspelt food awareness-organisatie ProVeg. Binnenkort vieren we op 1 oktober Wereldflexitariërsdag.

Die Zeit - Weltvegetariertag: Mainstream statt Nische: Fleischverzicht liegt im Trend, 1 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Hens Baltesen
Hens Baltesen Land- en tuinbouw
  • #1
  • 1 okt '20
  • 23:15

Nou nou, van uitpuilen is voorlopig nog geen sprake. In de grote steden is bij de betere supermarkt de keus heel behoorlijk, voor de rest is het nog steeds meer of minder behelpen.
Mensen noemen zich flexitariër, maar handelen er nog steeds niet naar. De WUR heeft het onderzocht: https://www.knsnet.nl/stream/onderzoek-wur-vleesconsumptie-per-hoofd-van-de-bevolking-2005-2018.pdf
Daaruit blijkt eerder een héél licht stijgende trend dan een dalende. Hoe dan ook is de consumptie van vlees van 2005-2018 hoegenaamd gelijk gebleven: ong. 77,8kg per hoofd vd bevolking, ruim 2 ons/dag, elke dag weer. Mensen doen iets heel anders dan dat ze zeggen te doen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.