0
Fotocredits: Festival, PXhere

Flash Dagelijkse KostVaste dop bezorgt festivalorganisatoren kopzorgen

Festivalorganisatoren zijn bang voor de vaste dop aan de plastic flesjes. Vanaf 2024 moeten alle petflessen in Europa aangehechte doppen hebben, zodat de doppen niet als zwerfafval in de natuur belanden. Een hoofdpijndossier voor Belgische festivalorganisatoren, aldus Nieuwsblad.

De vrees bestaat namelijk dat festivalgangers met volle flesjes gaan smijten. Nu worden de doppen er juist afgehaald om dat te voorkomen. Maar zitten de doppen vast aan de flesjes dan wordt ze eraf halen erg omslachtig en tijdrovend.

Bij het Belgische festival Rock Werchter zijn ze juist blij met de vaste doppen. Daar gaven ze de flesjes mét dop wel al mee aan de bezoekers en was het gooien van flesjes geen issue. Rock Werchter zamelde de doppen los in, maar nu is er meer zekerheid dat alle doppen terugkomen.

Een andere oplossing is natuurlijk helemaal geen flesjes gebruiken, maar drankjes schenken in herbruikbare bekers. Dat was al een groot succes op het festival Genk on Stage en het festival Garnizoen, een spin-off van Pukkelpop.

Nieuwsblad - Colaflesjes hebben voortaan een vaste dop: krijg je dan deze festivalzomer ook flesjes mét dopjes?, 9 mei 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.