Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: Varkensneus, quinn.anya

FlashVarkensvoer kopiëren

De hele wereld exporteert varkens naar China. Vanwege de Afrikaanse varkenspest daar, hebben ze er te weinig. Boeren hopen dat het zo nog een tijdje doorgaat. Helaas. China investeert zwaar in hypermoderne stallen waarin de dieren niet zo makkelijk de pest meer krijgen. Dan krijgen de Chinezen er zoveel dat ze stoppen met importeren. Het voer importeren ze gewoon uit Zuid- of Noord-Amerika. Doen wij ook. Dat is echt heel makkelijk te kopiëren.

Boerenbusiness - China wil vleesimport op termijn terugdringen - Inside Varkens, 9 jun 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #2
  • 10 jun '20
  • 10:19

Arend, dit is inderdaad breder dan varkens. Het gaat om de gevolgen van het fenomeen van de globalisering met zijn massale wereldwijde "supply-chain". Die hebben zaken gebracht die je zou kunnen vangen onder de noemer "verstoringen van balansen in lokale systemen door invasieve exoten". Dat gaat dan niet alleen over varkensstromen en de daarmee verbonden voederstromen maar ook wat de globalisering heeft gebracht over het hele speelveld van flora (lang geleden al de duizendknoop) en fauna (kikkers, rivierkreeften), ziektes en volksgezondheid (corona), migratiestromen en waar het om begonnen is: een veelheid van economische sectoren die moeite heeft om de snel op elkaar volgende veranderingen te kunnen bijbenen.
Dit is de keerzijde van de globalisering.

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #1
  • 9 jun '20
  • 20:52

Die trend is al langer aan de gang, nu voor varkens in stroomversnelling gekomen agv AVP. Kijk ook maar naar de zuivel op Bengbu Farm.

Rusland is, mede dankzij boycot, op dezelfde weg geslagen.

Nederland voedt de wereld? Standaarden gaan overal omhoog en lokale productie scheelt uiteindelijk nog wel een boel logistiek en geld. Lokaal voor Nl is EU en wereldwijd hightech export & kennis.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.