Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'De Unox vegetarische rookworst', Unox

FlashUnox vindt vleesminderen ‘best eng’

Unox stopt voortaan minder vlees en meer groenten in zijn worst, soep en maaltijden. Dat is beter voor de gezondheid en voor de planeet. En als grootste voedselmerk van Nederland, ziet Unox het als zijn verantwoordelijkheid de Nederlanders plantaardiger te laten eten. Hoe? Door kidneybonen en paprika in de chipolatieworstjes te stoppen. Meer kip in de rook- en knakworst in plaats van varken. En door kleinere verpakkingen te maken, want dan eten we ook minder vlees. Unox wil straks evenveel dierlijke als plantaardige eiwitten aan te bieden. Nu is dat nog 61% dierlijk en 39% plantaardig. "Best eng", zegt topvrouw Hanneke Faber van Unilever, het moederbedrijf van Unox. Maar minder vlees en meer planten hoort nou eenmaal bij het nieuwe nu.

Het Financieele Dagblad - Unox stopt voortaan minder worst in zijn worst , 7 mrt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.