1
Fotocredits: 'Koffie', Pixabay

Flash Dagelijkse KostTrutje Baristina tegen sterk ‘what else?’

Philips, bekend van zijn ietwat suffige Senseo's en gebruiksvriendelijke L'Or-apparaten, wil zijn imago in de koffiewereld opschroeven met zijn nieuwste pronkstuk: de Baristina. Een baanbrekende innovatie, door Philips in het diepste geheim de afgelopen jaren geperfectioneerd, waarmee Philips de groeiende espressomarkt wil veroveren. Consumenten willen thuis kunnen genieten van de kwaliteit die ze kennen uit hippe cafés. Bovendien groeit hun weerstand tegen niet-recyclebare koffiecups, zoals die van Nespresso's 'what else?'

Jarenlang maakte Philips zo ongeveer alles waar maar een stekker aan zat. Tot het strategische besluit, een aantal jaar geleden, zich toe te leggen op medische technologie. Verschillende divisies, waaronder de van oudsher succesvolle huishoudelijke apparaten en televisies, zijn verkocht aan externe bedrijven, die de apparaten nog altijd onder de herkenbare Philipsnaam verkopen. Zo wist Philips de huishoudelijke-apparatengroep hernieuwde groei in te blazen, met een omzetstijging van €2,2 miljard in 2020 naar €2,9 miljard vorig jaar. De belangrijkste aanjager voor deze groei? De airfryer.

Van de Baristina hoopt Philips net zo’n succesnummer te maken als de airfryer. De Baristina moet de suffige Senseo doen vergeten dankzij 3 troeven: het lage geluidsniveau, het compacte ontwerp en het minimaal benodigde onderhoud en schoonmaak. Al doet de naam Baristina voor sommigen nog wat truttig aan. "But hey, what else?"

Het Financieele Dagblad - Senseo-opvolger moet Nespresso naar de kroon steken, 23 mrt 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #1
  • 25 mrt '24
  • 13:37

Nou, geef mij maar gewoon het normale apparaat met filters, dat is de lekkerste manier van koffie zetten

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.