Een maaltijd op ster-niveau op je ziekenhuisbord. Dat kunnen de patiënten in het Belgische ziekenhuis AZ Groeninge dit jaar verwachten.
Het restaurant van het ziekenhuis in Kortrijk heeft als eerste het kwaliteitslabel van restaurantgids Gault&Millau behaald. Het ziekenhuis schakelde de inspecteurs van de gids in om hun maaltijden naar topniveau te brengen. Dat lukte door onder meer smaak en textuur aan te passen.
Goed eten bevordert het herstel van patiënten. Daar spelen ziekenhuizen in Nederland op in met programma's als FoodforCare (Radboud UMC) en maaltijdservice At your Request (Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede, dat zich al ruim een decennium op betere voeding voorstaat).
Het audit-traject in Kortrijk nam een jaar in beslag. Op 8 verschillende momenten proefden de Gault&Millau-inspecteurs steeds 16 maaltijden. Volgend jaar komen de inspecteurs terug, want het kwaliteitslabel moet ieder jaar opnieuw verdiend worden.
VRT - AZ Groeninge in Kortrijk behaalt als eerste ziekenhuis Gault&Millau-label voor patiëntenmaaltijden ,
28 apr 2023