Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Potatoes', Sangre-La.com

FlashTopje van de aardappelberg

Aanstaande zaterdag verrijzen er op 12 plekken in Nederland heuse aardappelbergen. Het is Nationale Aardappelberg Dag. Om boeren en verwerkers van de honderdduizenden kilo's overtollige (friet)aardappelen af te helpen mag iedereen - tegen betaling - aardappels komen scheppen. Het aardappeloverschot is het gevolg van de weggevallen vraag naar friet vanuit de horeca, festivals en export (corona, weet u wel). Wel even aanmelden, via de app van Too Good To Go. Anders valt de anderhalvemetermaatregel niet te handhaven.

ED - Aardappels scheppen in Eindhoven en Veghel tijdens de Nationale Aardappelberg Dag, 24 jun 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dennis Boeyen
Dennis Boeyen Voeding en Diëtetiek
  • #1
  • 1 jul '20
  • 13:11

Op twaalf plekken verspreid over Nederland schepten mensen dit weekend frietaardappels weg. Zo raakte Akkerbouwer De Regt uit Dronten wat van zijn overschot van maar liefst 300 ton aardappels kwijt in Leeuwarden en Utrecht. Niet voor niks natuurlijk. Voor €4,50 euro kon je 10 kilo scheppen. Hij verwacht nog 100 ton kwijt te raken op andere manieren. Inmiddels zijn al 150 ton frietaardappels gered.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.