Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
3
Fotocredits: 'Oranje tompouce', Opzwartbeek, via wikimediaCC4.0

FlashTompouce-thru

Een oranjetompouce is onmisbaar tijdens Koningsdag-thuis. Althans, gezien de lange rijen voor de speciaal geopende bakkers met uitverkochte vitrines vorig jaar. Meester Boulanger Robert van Beckhoven komt dit jaar met een speciale drive-thru voor het gebakje van huisgemaakt bladerdeeg gevuld met Zwitserse vanilleroom en afgetopt met oranje fondant. Daar kun je mooi je tanden inzetten tijdens (of na) coronaproof festiviteiten zoals het nationale buitenspeeluur, bezoeken van een online vrijmarkt, de Nationale Toost of het gratis online concert van The Streamers in de tuin van onze Koning.

nws.nl - Geen plannen op Koningsdag? Ga door de tompouce drive-thru!, 22 apr 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Sytske Barkhuis
  • #3
  • 24 apr '21
  • 11:25

Hier in het dorp komt een bakker uit de buurt met een lading vers gemaakte tompoucen. Die worden corono-proof uitgedeeld door leden van de dorpsvereniging en gaan vergezeld van een glaasje oranjebitter.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 23 apr '21
  • 23:46

Als je je tanden erin zet, ligt de pudding meteen op straat.
Was ooit een Nederlands product met een vulling van melk, ei, suiker, (VOC) vanillestokje, klontje roomboter, 100 jaar later: melk, custard, suiker, klontje roomboter.

Nu 'banketbakkersroom': suiker, gemodificeerd aardappelzetmeel, magere en volle MELKpoeder, geharde palmpitolie, glucosestroop, emulgatoren: E472a-E472b, kokosolie, LACTOSE, MELKeiwit, geleermiddelen: E450-E339, verdikkingsmiddel: E407, stabilisator: E339-E401, voedingszuur: E263, aroma, kleurstof: E160a. (heb ik niet, kan ik nergens krijgen, veel te moeilijk, lijkt wel UPF)

Voor mijn gevoel minder erg als deze tussen de laagjes bladerdeeg uit glipt en op de grond valt. Al hoop dan wel dat het milieu raad weet met E472a-E472b-E450-E339-E407-E401-E263 en E160a, want daar heb ik geen informatie van :)

De Franse versie van Tom Pouce is de Mille-Feuille en zit wat ingewikkelder in elkaar met een aantal varianten. Maar ook daarvoor is slechts een lepeltje ontoereikend.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #1
  • 23 apr '21
  • 19:59

Zolang het bladerdeeg maar krokant is. Anders blief ik ze niet.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.