1
Fotocredits: Cocktail Drinks, Aram Diseño, via Pexels

Flash GezondheidToch high van no en low alcohol dranken

Alcoholvrij moet lijken op echte drank. Niet alleen qua smaak, want consumenten willen ook het stimulerende effect van alcohol ervaren maar dan zonder.

Door de stijgende consumptie en marktwaarde van alcoholarme en alcoholvrije dranken zetten fabrikanten in op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van smaak en beleving. Dit gaat verder dan het aanbieden van zoete mocktails, spritzers en seltzers. Het toevoegen van functional foods moeten de consument hetzelfde jolige gevoel geven als een alcoholisch drankje, weg van alleen sobere bierkeuzes.

Waar eerst gespeeld werd met het toevoegen van stoffen zoals cafeïne, theanine en gemberextract, worden nu stemmingsbevorderende stoffen toegevoegd. Voorbeelden van inmiddels min of meer bekende mood-boosters zijn ashwagandha en kurkuma.

Vooral millennials (78%) en generatie Z-consumenten (81%) zijn nieuwsgierig naar een alternatief voor de alcoholische drankbeleving. De drang is zo groot, dat het niet meer uitmaakt hoe het smaakt. Ze willen van de alcohol af, maar missen de high bij sociale gelegenheden. Door de nieuwe trend wordt alcoholvrij weer lekkerder en leuker, schreven we al.

Next wave of non-alcoholic beverages to feature mood-boosting ingredients, 21 dec 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
james pott
james pott land- en tuinbouw
  • #1
  • 22 dec '23
  • 15:48

Je kunt er op wachten! Binnenkort vind je als toevoeging tribulus in de alcohol vrije dranken. Er is niets zo stimulerend en tevens bloed verdunnende als dit eeuwenoude kruid.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.