1
Fotocredits: 'Cup of tea', pixabay.com

FlashThee veel beter dan koffie voor het klimaat

Ieder hapje eten en slokje drinken heeft zijn eigen ecologische voetafdruk. Met ieder hapje of slokje bouw je die op. Een jaar lang één kop koffie per dag staat qua broeikasgasuitstoot gelijk aan 640 kilometer rijden met een gemiddelde benzineaut Je zou er ook een gemiddeld Brits huishouden 24 dagen mee van warmte kunnen voorzien. De ecologische voetafdruk van een kop koffie is ongeveer 10 keer zo groot als die van een kop thee. Dagelijks een kop theedrinken levert namelijk slechts 63 kilometer op. Of 2 dagen warmte.

Het kan wel - Wat heeft de minste milieu-impact? Koffie of thee? Frisdrank of sap? Bier of wijn?, 16 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 16 okt '20
  • 22:49

Als je appels met peren vergelijkt, haal er dan ook de surrogaat koffie en kruiden thee van eigen bodem bij. Beide met een nog veel lagere ecologische footprint. Vooral de theeën van kruiden en bladeren van struiken en bomen met ieder hun eigen smaak en soms ook nog voordelen voor je welzijn.

Heb zelf niet zo veel theesoorten gebruikt, maar wel kamille, hondsdraf, munt, citroenmelisse, hop, en citroenverbena (verveine citronelle). Deze laatste is mijn favoriet, in het voorjaar geplant wordt nog hetzelfde jaar een struik waarvan je lang blijft plukken en drogen. Wel vochtig houden.

Zie ook: Kruidenthee die het Nederlandse landschap niet alleen mooier, maar vooral leefbaarder maakt op Scientias.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.