3
Fotocredits: Tata Steel IJmuiden, Alf van Beem

FlashTata verpest de natuur, maar niet volgens RIVM

MOB, de mileuorganisatie die Nederland zich bewust maakte van de betekenis van het woord stikstof, keert zich tegen staalfabrikant Tata in IJmuiden. Het grappige is dat het RIVM, de organisatie die voor de overheid berekent hoeveel stikstof waar valt, vindt dat de staalproducent nauwelijks invloed heeft op de schade die stikstofdepositie op de Nederlandse natuur heeft. Volgens MOB klopt dat niet.
Tata heeft bovendien al zat verdiend over de rug van Nederlandse belastingbetaler, vindt MOB, om van gesubsidieerde maatregelen te mogen profiteren (de €25 miljard die de minister voor Stikstof mag uitdelen). Daarom moet het bedrijf zelf zijn maatregelen betalen of verdwijnen.

Parool - Milieuorganisatie eist sluiting Tata Steel wegens vervuiling, 15 jan 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #3
  • 19 jan '22
  • 12:08

Volgens mij krijgt Vollenbroek's MOB helemaal geen subsidie, maar is deze afhankelijk van giften en inkomsten vanuit projecten.

Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
  • #2
  • 18 jan '22
  • 19:20

Wordt er niet juist met geld gestrooid voor stikstofmaatregelen omdat mensen als vollenbroek met zijn gesubsidieerde organisatie constant zitten te drammen over stikstof?

Het groene industrieel complex is hartstikke blij met mensen als vollenbroek, want de overheid wilt maar al te graag ''groene'' investeringen op kosten van de belastingbetaler.

Ik geef Tatasteel geen ongelijk om een graantje van proberen mee te pikken ook al kunnen ze het makkelijk zelf betalen, want niemand zegt nee tegen investeringen die de belastingbetaler deels mag bekostigen.

Laten we eerst meten hoe groot het zogenaamde stikstofprobleem is en de berekening in de prullenbak gooien voordat we weer miljoenen weggooien.

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #1
  • 16 jan '22
  • 22:05

Hoge schoorstenen en veel warmte en je rekent alles weg.

Zet er een SCR katalysator op (met ammoniak injectie) en je krijgt N2 en ook daar geen probleem meer mee.

Voor de rest, na WO1 hebben wij gekozen om nooit meer afhankelijk te zijn van buitenlands staal, dat zijn we kennelijk vergeten zoals ook op andere dossiers duidelijk wordt (energie, voedsel, etc)

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.