FlashSubsidie op schone houtkachel geschrapt

Voor een biomassacentrale zijn miljarden euro's aan subsidie beschikbaar. Maar aan de subsidie op pelletkachels maakt de overheid een einde. Pelletkachels stoten aanmerkelijk minder CO2 uit dan gewone houtkachels, laat staan open haarden. Maar er komt ook fijnstof uit en dat is slecht voor de gezondheid. Einde subsidie voor de particulier. Maar die biomassacentrale dan? Gaat ook hout in, produceert ook uitstoot. Niet te vergelijken, zegt de overheid. "Doeken en filters" leggen de uitstoot aan banden.

RTL Z - Subsidie pelletkachel verdwijnt: 'Dan industrie ook, nu doorpakken', 4 jul 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Gert van der Hoek
  • #1
  • 4 jul '19
  • 22:03

Wie zegt dat de gastoevoer en/of de electra gegarandeerd is en gegarandeerd blijft? De overheid haalt steeds vreemdere fratsen uit. Is nogal onbetrouwbaar. Voorbeelden genoeg. Energiesystemen kunnen ook gehackt worden. Garanties: steeds minder? Wat ondenkbaar was, is dat niet langer meer?

Hout stoken kan in principe als backup, maar is gauw nogal vervuilend. En geeft gedoe. Een pelletkachel is wellicht een mooi backup systeem. Stookt meestal schoner dan hout. Catalysator toevoegen aan de afvoer voor de fijnstof. Je hebt hele mooie pelletkachels. Ook stroomloos.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.