2
Fotocredits: 'Akkerrand', Andries de la Lande Cremer

FlashStop met het inzaaien van bloemenmengsels

Dat zegt het onderzoeksinstituut voor wilde flora FLORON. Gemeenten en particulieren zaaien er op los in wegbermen en op braakliggende terreinen, om vlinders en insecten te helpen. Maar volgens FLORON zijn de bloemenmengsels op de markt helemaal niet geschikt voor de Nederlandse bermen en velden. Er zitten uitheemse soorten in die niet in Nederland thuishoren. Ook is lang niet elke bodem geschikt voor bloemen en verdwijnen de ingezaaide bloemen weer snel. Nog erger: soms wordt de natuurlijke, regionale vegetatie ondergeschoffeld om maar een bloemenmengsel in te kunnen zaaien. Stop ermee! Ook zonder extra bloemenzaad is een bloeiende omgeving te realiseren.

Kijk uit met inzaaien bloemenmengsels - Vroege Vogels - BNNVARA, 12 aug 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #2
  • 13 aug '21
  • 21:46

Ik mocht gisteren de veekar van mijn buurman lenen om wat pinken op te halen, helemaal fout natuurlijk die krent zou mij eigenlijk een kar kado moeten doen zodat ik mijzelf in de toekomst kan redden.
Ik wordt een beetje flauw van de rapportbranche die floreert op betweterigheid.

Astrid Spijkers
  • #1
  • 13 aug '21
  • 12:49

Er groeit meer dan zat bloeiend onkruid in eigen land waar genoeg insecten op af komen, als we dat nu eens op bepaalde plekken meer laten staan?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.