Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Koks in keuken', Louis David

FlashSterrenchef doet demonstratief niet aan vegan

Sat Bains, twee Michelinsterren, Nottingham, Engeland. Hij weigert in zijn eetgelegenheid vegetarische schotels uit te serveren. Niet in stilte, maar provocerend, in de media. Bains' verklaring: we kunnen het niet. We maken er het beste van in de keuken, maar van vegan hebben we geen verstand. Dus dan maar niet.

Independent - Two-Michelin star chef refuses to serve vegan food at restaurant, 20 jan 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Rene Smit
Rene Smit toerisme / yoga / horeca
  • #2
  • 27 jan '20
  • 18:54

In de gerechten van een sterrenrestaurant zit nogal wat ontwikkelingstijd en -kosten. Ik kan me voorstellen dat een (sterren)restaurant daarvoor bedankt, aangezien je dat natuurlijk nooit terug verdient.

Ik als vegan heb dan ook liever dat ze het ronduit vooraf zeggen dan dat ik iets ondermaats voorgeschoteld krijg.

(vergeet overigens de veto vegans niet; een hele groep die voor een ander restaurant kiest omdat er niets (fatsoenlijks) voor die ene vegan in de groep te krijgen is...)

Jos Koning
Jos Koning socioloog en musicus
  • #1
  • 27 jan '20
  • 14:00

Terwijl het toch een eitje is (wel een verkeerde uitdrukking in dit verband). Bains zal wel te oud zijn om te leren.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.