0
Fotocredits: 'Michelingerecht', Pixabay

Flash Dagelijkse KostSterren-eten in 55 minuten

Vóór de covidpandemie was het de gewoonste zaak van de wereld in de Londense City: voor een zakenlunch trok je rustig 3 uur uit in een chic restaurant. Maar de hoge energie- en voedselprijzen en de vele thuiswerkers betekenen het einde van de lange zakenlunch. Britten hebben geen tijd meer om lang in een restaurant te zitten.

Dus bieden zelfs toprestaurants tegenwoordig een snelle lunch. Noodgedwongen wellicht, want 40% van de Britse restaurants heeft moeite om quitte te spelen, volgens UKHospitality.

Zo belooft het Londense Pavyllon (1 Michelinster) een 'vijf gangen in 55 minuten'-menu voor £55,50 (€65), met gestoofde runderwangen met beenmergkorst en een gestoomde comtésoufflé, en biedt St Barts (2 Michelinsterren, een rode en een groene) 3 gangen voor £55 binnen een uur. "Het is best lastig om zes gangen in een uur te doen, dus het driegangenmenu werkt heel goed," zegt Toby Neill van St Barts onomwonden.

Het model werkt twee kanten op, aldus The Guardian. Restaurants kunnen meer tafels bedienen en meer omzet genereren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Klanten hoeven geen uren te tafelen met ongemakkelijke zakenrelaties en voor mensen die nog nooit in een Michelinrestaurant zijn geweest ligt de drempel aanmerkelijk lager.

Culinair 'fast food' dus, mét status: bij het supersnelle 'Concorde'-menu van Brooklands (2 Michelinsterren) sta je £58 lichter in een uurtje weer buiten.

The Guardian - ?Five courses in 55 minutes?: rise of the speedy Michelin-star menu, 15 apr 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.