1
Fotocredits: 'Vrije uitloopei', Gijs streekproducten

FlashSolidariteitjes bij Colruyt

Al sinds oktober vorig jaar geldt in België een ophokplicht voor pluimvee, met het oog op het risico op vogelgriep. Dat heeft tot gevolg dat de kippen die vrije uitloopeieren leggen, niet buiten mogen lopen. Na 16 weken ophokplicht moeten vrije uitloopeieren verplicht 'afschalen' naar scharreleieren. Zuur voor de kippenhouders die speciaal geïnvesteerd hebben in een vrije uitloop die ze wel moeten onderhouden maar niet mogen gebruiken. Voor de afgewaardeerde scharreleieren krijgen ze immers geen extra uitloopvergoeding meer.

Supermarktketen Colruyt Group heeft daarom 'solidariteitjes' te koop. Scharreleieren van vrije uitloop-kippenhouders, te koop voor de vrije uitloopprijs. Daarmee steekt Colruyt de getroffen pluimveehouders een hart onder de riem. En kunnen consumenten hun solidariteit tonen en de pluimveehouders steunen.

In Nederland zijn sinds vorige maand al geen vrije uitloopeieren meer te koop, weet RTL NIeuws. Solidariteitjes zijn hier nog niet gesignaleerd.

VILT - Solidariteitjes bij Colruyt om pluimveehouders te steun, 16 feb 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #1
  • 17 feb '23
  • 10:21

Mooi initiatief, verdient navolging.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.