0
Fotocredits: 'Bier', Nicola since 1972

Flash Dagelijkse KostSnel en vers getapt uit bierautomaat

Menig sportwedstrijd-, concert- en festivalbezoeker ergert zich aan het lang in de rij staan voor versgetapt bier. Gezien de capaciteits- en personeelstekorten lijkt dat er niet snel beter op te worden.

Met volledig geautomatiseerde biertapmachines springt Ralph Bethlem in het gat. Met zijn bedrijf BeerMate haalt de bierautomaatmaker €1,4 miljoen groeigeld op bij investeerders, onder meer van Tomorrowland-oprichter Michiel Beers.

Bezoekers van Paaspop en Tomorrowland konden al bij de eerste 2 operationele containers een biertje bestellen. Na het pinnen heb je na enkele seconde een vers getapt biertje. De mobiele container kan aangesloten worden op 500-litertanks of een vrachtwagen met duizenden liters bier.

Het opgehaalde geld steekt BeerMate in ontwikkeling en uitbreiding van de machines. Nieuwe versies moeten ook plastic bekers innemen en statiegeld verwerken, schrijft Quote. Hier houdt het voor Bethlem niet op. Over 2 jaar wil hij 100 biermachines hebben en de stap naar de VS maken. Voor deze droom denkt Bethlem nog zo’n €10 miljoen nodig te hebben.

Drankautomaten zijn bezig met een opmars in de horeca. Waar het bij de een in de smaak valt (want snel), is de ander niet gelijk overtuigd. Een Oosterhoutse uitbater vertelde de redacteur dat een groot deel van de dagjesmensen 'echt niet zelf' hun drankje gingen halen. Op een andere (industriële) plek valt het self-service concept weer wel in goede aarde.

Quote - Bierautomaatmaker BeerMate haalt ?1,4 miljoen op zodat je op festivals nooit meer in de rij staat, 2 aug 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.