Wij hadden van die schaaltjes, die gebruikten we voor nootjes/zoutjes, maar die lepeltjes hebben we ook ooit eens bij gehad, nooit gebruikt.
Een duurzame lepel van de Chinese fastfoodketen Cafe de Coral ging viraal in Hongkong. Nadat een gebruiker de lepel in een hete kop noedelsoep stopt, misvormt en smelt de lepel vanaf de nek. Precies zo dat de lepel niet meer te gebruiken is.
In Hong Kong gaat op 22 april een verbod in op het gebruik van wegwerp plastic bestek. Maar het alternatief blijkt dus bepaald nog niet optimaal te werken. Consumenten vragen zich zelfs af of het wel veilig is om van zo’n lepel te eten.
Het duurzame bestek wordt meestal gemaakt van cellulose en zetmeel. Daar worden verschillende additieven zoals hardingsmiddelen en lijm aan toegevoegd. De temperatuurtolerantie van de lepels varieert door de verschillende ingrediënten.
Producenten kunnen bijvoorbeeld op het etiket zetten welke temperatuur de lepels kunnen verdragen, zodat het publiek en de restauranteigenaar weten wanneer ze de lepels wel of niet kunnen gebruiken. Hong Kong kan natuurlijk overstappen op houten lepels. Maar dat eet niet echt lekker en - net als met houten stokjes - kleeft er het nadeel aan dat je er bomen voor moet omhakken.
Wij hadden van die schaaltjes, die gebruikten we voor nootjes/zoutjes, maar die lepeltjes hebben we ook ooit eens bij gehad, nooit gebruikt.
In de jaren zestig was het hier opeens bon ton om met een traditionele Chinese keramische lepel 湯匙 soep uit een dito Chinees kommetje te eten. De lol van deze mode gril was er snel af, druip, druip, druip.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.