1
Fotocredits: 'Schoolplein Sint Lutgardis in Schoten', Flickr

FlashSchoolpleinen op de schop

De gemeente Rotterdam gaat zes voormalige schoolpleinen van hun tegels ontdoen. Het worden voedseltuinen met fruit en noten. Ook zullen de voedseltuinen als afvoer voor overtollig regenwater dienen. En de oogst? Die komt ten goede aan coöperatie Ondergrond, 'om de kosten te dekken'. Omwonenden mogen een paar keer per jaar komen kijken. Of ze er ook van mogen meeëten blijft nog ongewis.

Nu.nl - Gemeente gaat oude schoolpleinen ombouwen tot voedseltuinen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl, 30 apr 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #1
  • 2 mei '20
  • 17:38

De vis wordt door de gemeente duur betaald. Eerst de grond afgraven en schone grond erin. Die kosten komen nooit terug als de gemeente de grond aan de coöperatie in bruikleen geeft. Dan moet je de grond nog bemesten, beplanten, onderhouden, oogsten en de oogst vermarkten. Als de grond tegen een marktconforme prijs aan de coöperatie wordt verpacht wordt een minimaal % van de integrale kosten met de opbrengst gedekt. En dan mag geen enkele oogst mislukken. Welke handige jongens hebben dit plannetje op kosten van de gemeenschap eigenlijk bedacht? Ben ik tegen? Nee. Liever wat leven in de brouwerij dan een surrealistisch verlaten schoolplein maar laat wél een eerlijke open calculatie zien!

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.