1
Fotocredits: 'Wodka mix', Wine Dharma

FlashSchapenwei wordt exclusieve wodka

Toen Groot-Brittannië de EU verliet, verviel ook de €4 miljard aan landbouwsubsidies die het land ontving. In 2027 is het helemaal afgelopen met de productiesubsidies. Boeren zijn halsoverkop op zoek naar nieuwe verdienmodellen. Diversificatie, verduurzaming en milieubeheer zijn - net als in Nederland - toverwoorden. Zo bouwde het boerenkoppel Tim en Tan Spittle een stal om tot sportschool, laten ze hun schapen melken voor kaas en distilleren ze hun wei - het restproduct van de kaasmakerij - tot wodka. Wei bevat veel suikers. Drie keer distilleren en filteren en je hebt zalige wodka, "romig qua geur, met toffeetonen op de tong, hints van verbrande appel en karamel, een licht kruidig mondgevoel. Subtiele zoetheid gecombineerd met cacaobonen en peperkorrels." De sterke drank viel meteen in de prijzen bij de de Wereld Wodka Awards 2022. Exclusief spul. Een fles kost €70.

Trouw - Deze Britse boer zet vol in op wodka van schapenmelk, want zonder EU-subsidie moet je wat, 17 mei 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 21 mei '22
  • 8:44

Wow! Wat een fantastisch idee! Moet ik hier ook eens gaan proberen. Schapen zat, maar nog geen kaas. Weet ik ook wat ik met die 4 ha gras achter het huis kan gaan doen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.