0
Fotocredits: Afrikaans kind, Pixabay

FlashRutte en Macron steunen verzuipend en verdrogend Afrika

In een opinietekst in de onder bewuste mensen gewaardeerde gratis Britse krant The Guardian schreven Emmanuel Macron (president van Frankrijk), Mark Rutte (premier van Nederland) en de Senegalse president en voorzitter van de Afrikaanse Unie Macky Sall een opinie-artikel. Daarin valt te lezen dat Europa zowel verdrogend als verzuipend Afrika niet mag laten vallen.

Frankrijk en Nederland behoren tot de groep van landen die klimaataanpassing met name in Afrika financieel steunen. Frankrijk heeft zich ertoe verbonden tot 2025 jaarlijks €6 miljard uit te trekken voor klimaatmaatregelen in ontwikkelingslanden, waarvan een derde voor aanpassing. Nederland heeft zich er onlangs toe verbonden zijn jaarlijkse klimaatfinanciering te verhogen tot ten minste €1,8 miljard in 2025 en zijn overheidsfinanciering voor klimaataanpassing te verdubbelen. Bovendien zal Nederland meer dan de helft van zijn publieke klimaatfinanciering blijven toewijzen aan aanpassing, met een focus op Afrika. Nederland zal medeorganisator zijn van de VN-waterconferentie 2023.

The Guardian - The climate is already collapsing in Africa ? but its nations have a plan | Emmanuel Macron, Macky Sall and Mark Rutte, 7 nov 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.