0
Fotocredits: Extreme croquette, AI Generated, DALL-e.

Flash Dagelijkse KostRuim 40 jaar wachten op je kroket

Dacht jij dat 10 minuten wachten op je kroketje uit de frituur al lang was? In Japan moet je nu 43 jaar geduld hebben om een kroketje te kunnen eten, aldus CNN.

Slagerij Asahiya in de Japanse stad Takasago verkoopt sinds 1999 zijn befaamde rundvleeskroketten met Kobe-rundvlees, bekend als de crème de la crème van het Japanse wagyu-rundvlees, onder de naam Extreme Croquettes in zijn webshop. Eigenaar Shigeru Nitta besloot zijn kroketten met verlies te verkopen om zijn klanten niet af te schrikken met hoge prijzen. De kroketten zijn namelijk bedoeld als een voorproefje om mensen het vlees van de speciale Wagyu-koeien te laten kopen. Om niet te veel geld kwijt te raken aan de teasers, produceerde Nitta maar 200 kroketten per week.

Begin jaren 2000 groeide de snack uit tot een internetfenomeen. In 2016 besloot Nitta te stoppen met de verkoop, omdat de wachttijd toen al 14 jaar bedroeg. Na teleurgestelde reacties van klanten hervatte hij de productie in 2017. Inmiddels is de wachttijd dus opgelopen naar 43 jaar. Sindsdien is Nitta wel 200 kroketten per dag gaan maken, in plaats van per week. De prijs van de kroket is iets gestegen met de inflatie, maar ze dekken nog altijd niet hun kostprijs. Inmiddels betaal je €16,70 voor 5 kroketten.

Meer personeel aannemen om die wachtlijst weg te werken is geen optie. “Ik denk dat er geen enkele winkeleigenaar personeel aanneemt en zijn productie verhoogt om meer verlies te kunnen maken”, vertelt de slager. Hij zou natuurlijk de prijs flink kunnen verhogen en er een echt product met een marge van maken. Dat zal in ieder geval de wachttijd flink bekorten.

CNN - These Japanese beef croquettes are so popular there?s a 43-year waitlist | CNN, 20 feb 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.