0
Fotocredits: 'Markthal Rotterdam', Paul Arps

FlashRotterdamse markthal succesvol als vreetschuur

Eigenlijk ging het al meteen vanaf de opening van De Markthal in Rotterdam mis. De een na de andere ondernemer gooide de handdoek in de ring. De leegstand nam toe, huurders klaagden over de 'onkunde' van verhuurder Klépierre en tot overmaat van ramp kreeg de Markthal te kampen met een muizenplaag.

Maar het tij is gekeerd, de Markthal zit weer vol, meldt het AD. Alle 96 marktkramen zijn weer verhuurd, vorig jaar trok de Markthal al 7 miljoen bezoekers en dit jaar worden er 8 miljoen verwacht. Naast toeristen, weten ook de Rotterdammers en mensen uit de nabije omtrek de Markthal te vinden. Niet als versmarkt, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar als horecauitspanning. De verskramen van het begin hebben grotendeels plaatsgemaakt voor horeca. Als vreetschuur loopt de hal prima.

Of alle problemen nu voorbij zijn, is de vraag. Eigenaar Klépierre en de gemeente blijken nog geen 'gedeelde visie voor de toekomst van de Markthal' te hebben. Wel zegt Klépierre niet van plan te zijn de Markthal te verkopen.

AD - De Markthal zit weer vol, aantal bezoekers weer net zo hoog als in succesvolle beginjaren, 7 feb 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.