Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
3
Fotocredits: 'Burning vegetation in California', Andrea Booher

FlashRokerige afdronk

Hou je van Californische wijn? Bereid je dan voor op een rokerige afdronk, de komende jaren. Letterlijk. In het beroemde wijngebied Napa Valley ging deze week 4.500 hectare wijngaard in vlammen op. Ook niet direct door de felle natuurbranden getroffen wijnboeren zitten met de handen in het haar. As en rook tasten niet alleen de druiven aan maar dringen ook door in gebouwen, wijnvaten, kratten en voorraden. Dat blijf je nog jaren proeven.

Phys.org - Expert says west coast wildfires will likely mean smoky-tasting wine for years to come, 29 sep 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #3
  • 1 okt '20
  • 11:00

Vele etenswaren worden gerookt of krijgen ‘rooksmaak’ toegevoegd. Wie zegt dat wijn met een vleugje rook niet lekker kan zijn? Niet voor iedereen, maar bijvoorbeeld voor ex-verstokte rokers die op zo’n manier, en voor een zacht prijsje, nog aan hun gerief kunnen komen.

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #2
  • 1 okt '20
  • 3:49

Ja. In België. Net over de grens bij Maastricht stond een partij hooi in de fik. Deze lag opgeslagen in een mergelgrot waar elders ook een wijnkelder in zat.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #1
  • 30 sep '20
  • 20:09

Werd zoiets al eens eerder ergens vastgesteld?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.