1

FlashReuzenomelet met een doorsnee van 3,5 meter

Na 2 coronajaren mochten de omeletbakkers van het Zuid-Franse Bessières eindelijk weer los. Op paasmaandag tikten honderden vrijwilligers 15.000 eieren stuk en bakten daar in een pan van 4 meter 20 doorsnee (die 850 kilo weegt) met 70 liter ganzenvet en de nodige kilo's bieslook een reuzenomelet van. Dat doen ze in Bessières al sinds 1973.

De traditie van het reuzenomeletten bakken heeft zich inmiddels over de hele wereld verspreid. Ook naar Nederland: in het Limburgse Hegelsom werd deze paasmaandag een nationaal record gevestigd met een reuzenomelet, gebakken in een pan van 3,50 meter doorsnee. In de Limburgse reuzenomelet gingen behalve 5.500 eieren ook 20 kilo uien, 20 kilo paprika en 20 kilo champignons, 10 kilo spek, 5 kilo boter en een paar kilo zout.

FranceTVinfo - 15000 ?ufs cassés pour l'omelette géante de Bessières près de Toulouse, 19 apr 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Marjan van Lunteren
  • #1
  • 26 apr '22
  • 18:04

70 liter ganzenvet (op 15.000 eieren? Dan lijkt die Limburgse mij toch iets lekkerder met 5 kilo (op 5.500 eieren + de rest).

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.