1
Fotocredits: 'Ook wij staan achter biologisch', Ontdekbio via Facebook

FlashQuestionmark vergist zich in wereldverbeterende macht super

Volgens de onderzoeksNGO die de levensmiddelenindustrie en -handel aan duurzaamheidsnormen wil houden, spelen supermarkten mooi weer met dierenwelzijnseisen. Ze zeggen wel dat ze voor welzijn gaan, maar leggen nog steeds producten in het schap die Questionmark daar liever niet meer zou zien. Gewoon weg ermee, zegt de organisatie.

In een ander geval lieten we al eens zien dat foodwatch hetzelfde vindt van energydrinks, maar een denkfout maakt. Supers willen best duurdere producten op het schap nemen. Maar dan wel allemaal tegelijk. Daar mogen ze geen afspraken over maken. Zolang de overheid geen hogere eisen oplegt, kunnen ze hun hele assortiment niet zomaar duurder maken. Als niet al hun concurrenten dat ook doen, lopen immers te veel klanten weg en dat kost te veel marge. Daarom blijven ze allemaal naar elkaar kijken en beweegt iedereen maar heel langzaam. Basiskennis uit het handboek marketing, maar nog weinig bekend onder wereldverbeteraars.

Nieuwe Oogst - Onderzoek: 'Supermarkten leggen keuze voor dierenwelzijn bij klant', 15 dec 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Bert van Ruitenbeek
Bert van Ruitenbeek Adviseur duurzame landbouw en voeding
  • #1
  • 15 dec '21
  • 14:11

Dat kan zo zijn, maar ze protesteren ook tegen elke wettelijke eis of tax op vlees of suiker, ofwel de supermarkten zijn vanuit hun aard alleen volgend als het echt niet anders meer kan........

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.