1
Fotocredits: 'Round-Up', JeepersMedia

Flash PerspectiefPVV zowel tegen als voor glyfosaat

Een flinke meerderheid in de Tweede Kamer stemde afgelopen maandag vóór het van de markt halen van glyfosaat, dankzij een motie van de PvdD. Deze motie kreeg steun van 85 parlementsleden. Daarvan kwamen er maar liefst 37 van de PVV.

VVD, NSC en BBB schaarden zich niet achter de motie. Naast de PvdD zelf, waren ook GroenLinks-PvdA, de SP, Denk, D66, Volt en JA21 voor de motie. De motie wil producten met glyfosaat zoveel mogelijk van de markt halen, totdat er onweerlegbaar bewijs is dat ze geen gevaar vormen voor de volksgezondheid.

Opvallend genoeg kreeg ook een motie van de VVD en de Christen Unie, die benadrukt dat de politiek de adviezen en besluiten van onafhankelijke instanties zoals het College toelating gewasbeschermingsmiddelen (Ctgb) en de NVWA moet respecteren, een meerderheid van de stemmen. Het Ctgb keurde namelijk het gebruik van glyfosaat goed. De PVV en JA21 stemden in met beide moties.

PVV helpt motie om glyfosaat van de markt te halen aan meerderheid, 29 mei 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #1
  • 29 mei '24
  • 10:02

En uiteindelijk is dit voor de Bühne, want het is de EU die de overkoepelende besluiten met betrekking tot toelating neemt, waarna de nationale autoriteiten niet veel anders meer kunnen.
Dit is door Europees Hof van Beroep ook al eens uitgesproken (Bayer vs Luxemburg inzake glyfosaat verbod).

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.