Hoe chocolade tot stand komt, heeft wat minder prettige kanten hier en daar. Maar: wat is er mis met verzadigd vet? Niks toch?
Melk chocolade bevat iéts meer suiker en verzadigd vet dan pure chocolade (50% cacaopoeder). Extra puur (meer dan 70% cacaopoeder) bevat minder suiker, maar soms juist meer verzadigd vet. Gezond mag dat pure paaseitje dus niet heten, wel iets minder ongezond. Voor de 'gezonde' flavonolen - vooral aanwezig in de extra pure variant - hebben we chocola trouwens ook niet nodig. Die zitten ook in thee, bessen en fruitschillen. Eet dus vooral het smaakje paasei dat je lekker vindt. Zondigen doe je toch al.
AD - Zoveel gezonder zijn pure chocolade-eitjes dan de variant met melkchocolade, 9 mrt 2021Hoe chocolade tot stand komt, heeft wat minder prettige kanten hier en daar. Maar: wat is er mis met verzadigd vet? Niks toch?
...en dan ook nog eens dat gepruts met die vreselijke zilverpapiertjes om die krengen eruit te krijgen... ... de chocola die er in zit is van een mindere soort... voor meer geld... ...nooit meer kopen.... ...beter een echt ei.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.