0
Fotocredits: Pringles Mingles, Kellanova

Flash Dagelijkse KostPringles ontdekt nieuwe behoefte: lekker samen graaien

Iedereen kent de aardappelchips van Pringles natuurlijk van de iconische bus waarin ze zijn verpakt. Het mag dus wel een revolutie heten dat Pringles voor het eerst in 15 jaar buiten de bus innoveert. De nieuwe strikvormige Pringles Mingles eet je straks gewoon uit een zak. Dat is namelijk makkelijker delen, zegt Pringles in vakblad Bakery&Snacks.

Pringles signaleerde dat er 'onvervulde behoeften en gelegenheden' waren waar de Pringles chips niet in voorzagen. Wat dan, zul je je afvragen, het snack en zoutjes-aanbod is immers al een overvolle categorie, maar wel eentje die vrolijk blijft groeien. Pringles ontdekte dat er kansen lagen rond 'deelbaarheid en 's avonds snacken'.

Drie jaar later komen na de zomer de Pringles Mingles op de markt (vooralsnog in de VS en Canada). Het zijn gebakken - niet gefrituurde - geëxtrudeerde ('puffed') maissnacks in duosmaken. Het zoutje is 'knapperig van buiten, licht en luchtig van binnen voor een 'smelt-in-je-mond'-ervaring'.

Pringles laat alle 'gezonder-voor-je'-associaties achterwege. De zoute snacksector blijkt namelijk verrassend immuun voor de gezondheidstrend die overal opgang doet. Pringles gaat voor verwennen en genieten, en mikt daarbij op de jongere generaties. Die graaien graag samen uit een zak, denkt de snackmaker.

Bakery-and-Snacks - Why Pringles has ditched the can for its first bagged snack in more than 15 years, 3 jun 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.