FlashPootgoedsector kwaad op lakse NVWA

De NVWA, onze voedselpolitie, liet illegaal pootgoed - fokaardappeltjes waar op buitenlandse akkers consumptie-aardappelen uit groeien - staan op Nederlandse akkers. Het kon met illegale certificaten in de internationale handel komen. In België lieten de collega's van de FAVV zulk spul rooien. Paniek bij de nette boeren: hoe wil je dat Nederlands pootgoed in het buitenland nog als zuiver vertrouwd wordt als de voedselpolitie wegkijkt? Terechte angst; Nederland heeft wereldwijd een marktaandeel van 60% in pootgoed vanwege de gegarandeerde kwaliteit.

Kamerleden vragen Schouten om opheldering in fraudezaak met pootgoed | Akkerwijzer.nl - Nieuws en kennis voor de akkerbouwers, 19 jul 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Eric-Jan Hoogendijk
  • #1
  • 20 jul '19
  • 10:50

.
Maar gelukkig verlaagd de NVWA haar tarieven voor labtesten. Met deze verminderde inkomsten brengt ze haar ICT op orde geneest ze haar zieke interne cultuur en neemt ze meer controleurs aan.

Het komt allemaal goed … heus!

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.