1
Fotocredits: 'Pancakes', Martin, Flickr

FlashPoffertjeskraam maakt dik, pannenkoekenrestaurant niet

Zó'n mooi plan: de oude houten poffertjeskraam uit Zeist heropbouwen op het terrein van de voormalige manege en zorgboerderij aan de Utrechtse Gageldijk. Dat zou meer arbeidsplaatsen opleveren, een laagdrempelige horecavoorziening voor wandelaars en ook nog eens behoud en herbestemming van de historische kraam. Maar het mag niet van de gemeente. De kinderen in de naburige achterstandswijk Overvecht zijn te dik: 33% heeft overgewicht tegenover 14% gemiddeld in Utrecht. En dus is een 'verleidelijk ongezond voedselaanbod met grote aantrekkingskracht op kinderen in de vorm van een poffertjeskraam' "onwenselijk.”

Nee, dan de gemeente De Bilt, een kilometer of wat verderop aan dezelfde Gageldijk. Daar opent binnenkort Pancakes in the Park zijn deuren. Op de kaart? Heerlijke, fluffy, American pancakes. Tja, een pannenkoek hééft minder kilocalorieën dan poffertjes, volgens het Voedingscentrum. Maar bij één American pancake (295 kilocalorieën) laat je niet. Of de gemeente De Bilt het gezondheidsaspect heeft laten meewegen, is niet duidelijk. De betreffende ambtenaren zijn op vakantie.

AD - Poffertjeskraam geweigerd om te dikke kinderen, pannenkoekenhuis iets verderop komt er wél, 15 aug 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Eindredacteur / eigenaar, Foodlog
  • #1
  • 18 aug '21
  • 22:28

Utrechters zijn een petitie gestart om de geweigerde poffertjeskraam een tweede kans te geven, schrijft het AD.

Volgens Rosa Goverde, initiatiefnemer van de petitie is het "onaannemelijk dat een poffertjeskraam enig effect gaat hebben op het eetpatroon van omwonenden".

In twee dagen is de petitie 456 keer ondertekend.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.