FlashPlukbomen voor Gentenaren

Wat hangt daar aan die boom? Stedelingen weten niet dat er eetbaar fruit in hun directe omgeving aan de bomen groeit. Laat staan dat ze het plukken. Om de voedselvoorziening een beetje lokaler maken, bracht de stad Gent de publieke en semi-publieke fruitbomen in kaart. Het zijn er 300. Gentenaren mogen er gratis aan komen plukken. Vanaf volgend jaar krijgen ze ook les in bewaren, conserveren en verwerken (in maaltijden) van het buurtfruit.

De Standaard - Gent brengt gratis plukplekken voor buurtfruit in kaart, 15 sep 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #1
  • 16 sep '19
  • 7:10

Leer ze ook, vooral de kinderen, dat je niet in de bomen moet gaan klimmen, dan breken er nl te vaak takken af en groeit de boom minder goed, vooral als ze te klein zijn, maar is ook gewoon zonde van de boom.
Wat mij betreft mag er op veel meer plekken plukbomen komen te staan voor de gewone mens. Gelukkig zijn mijn man en ik vrij inventief en letten we op, hierdoor hebben we al 2x gratis stoofperen kunnen eten, hebben we gratis appeltjes, walnoten, hazelnoten en al eerder veel pruimen en bramen kunnen eten.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.