2
Fotocredits: 'Danone yoghurt', Wikimedia Commons

Flash‘Plantaardige censuur’

Al ruim 80.000 handtekeningen haalden Oatly, ProVeg en Upfield op tegen amendement 171. Deze week besluiten de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese raad in de zogeheten triloog over dat beruchte amendement. Nog nooit van gehoord? Als het wordt aangenomen, deelt de klassieke zuivelindustrie een grote klap uit aan de producenten van veganistische alternatieven, zoals de initiators van de petitie. Zij mogen op hun verpakkingen dan geen visuele verwijzingen of termen meer gebruiken die kunnen verwijzen naar 'echte' zuivelproducten. Dus zelfs geen 'bevat geen melk' of 'alternatief voor yoghurt' meer. Sterker nog: ze mogen hun producten niet eens meer in yoghurtpotjes of melkkartons stoppen. De consument zou eens in de war kunnen raken, vreest de zuivelindustrie.

RetailDetail - Europese regels dreigen melkkartons te verbieden voor veganistische zuivelalternatieven, 26 jan 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #2
  • 28 jan '21
  • 15:35

Dat klopt, Theo, maar het slaat wel een beetje door als de vegan-producenten ook niet meer op hun verpakking mogen zetten dat hun product 'vrij van zuivel' is of 'geen melk' bevat. Zowel een vegetariër/veganist als een fervente eter van dierlijke producten wil die informatie toch wel op de verpakking kunnen terugvinden, lijkt me. Anders raakt de consument pas echt in de war.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 28 jan '21
  • 15:30

De zuivelindustrie verdedigt terecht haar belangen.
Niet meer en niet minder.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.