2
Fotocredits: 'Pindakaas', PxHere

FlashPindakaas met noten

Tien soorten pindakaas zijn teruggeroepen omdat ze noten bevatten. Het gaat om potten van onder meer Albert Heijn, Jumbo, en Calvé. De terugroepactie klinkt misschien absurd. Waarom zou iemand met een notenallergie überhaupt pindakaas kopen? Maar pinda’s zijn peulvruchten en geen noten. Mensen met alleen een notenallergie kunnen daarom soms wel pindakaas eten. Wie allergisch of overgevoelig is voor noten is dat vaak ook voor pinda's. Maar niet altijd. Vandaar.

VMT - Allergenenrecalls in juli: Allergeen sulfiet niet op etiket Tung Ku Mushrooms - VMT, 7 jul 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Aart Kuipers
Aart Kuipers Marketing
  • #2
  • 12 jul '21
  • 9:09

Erik van Dam , ik weet niet of ik je reactie helemaal goed begrijp. Wie maakt je precies uit voor debiel? En wie hebben ingebeelde problemen?

Ik heb zelf zowel een noten- als een pinda-allergie. Mij maakt het geen fluit uit hoe ze in de botanische wereld genoemd worden, want zowel cashews, pinda's als walnoten zijn voor mij levensgevaarlijk.

Wanneer ik in een restaurant aangeef dat ik een noten- en pinda-allergie heb, hoop ik niet een of andere bijdehante kok te treffen die walnoten in mijn eten verwerkt "want walnoten zijn geen noten maar steenvruchten". Kan zomaar mijn laatste avondmaal worden namelijk.

Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #1
  • 8 jul '21
  • 19:15

Vaak kom je toch dezelfde mensen tegen in deze allergieën. Ik ben regelmatig voor debiel of woorden van gelijke strekking uitgemaakt omdat ik beweerde dat cashews, pinda's en walnoot (ja die heet zelfs zo) geen noten zijn.
Veel mensen, niet iedereen, trekken graag wat extra attentie met hun ingebeelde problemen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.