0
Fotocredits: Pillen, ParentingPatch

Flash GezondheidPil vervangt sporten

Er is een kans dat je dagelijkse sportsessie vervangen door een pil binnenkort mogelijk is, schrijft Fortune. Onderzoekers van Washington University hebben een stof gevonden die het fysieke mechanisme van sporten kan nabootsen.

De onderzoekers ontwikkelden de stof SLU-PP-332 die oestrogeen-gerelateerde receptoren activeert. Die veroorzaken soortgelijke processen in de spieren als lichamelijke inspanning. De onderzoekers behandelden muizen met SLU-PP-332. Het uithoudingsvermogen van de muizen verbeterde en het aantal spiervezels dat bestand is tegen vermoeidheid nam toe.

Het onderzoeksteam heeft na de ontwikkeling van SLU-PP-332 nieuwe, patenteerbare moleculen ontwikkeld die veiliger, krachtiger en efficiƫnter zijn dan SLU-PP-332. Verder onderzoek in hartcellen van ratten laat zien dat de nieuwe moleculen de effecten van lichaamsbeweging nog sterker nabootsen.

De onderzoekers stellen dat de pil mensen niet moet weerhouden van echte sport. Sporten, zeggen ze, heeft niet alleen maar fysieke voordelen, ook psychologische. De pil zou bedoeld zijn voor mensen die moeilijk of niet kunnen sporten door bijvoorbeeld een ziekte of ouderdom.

Fortune - An exercise pill may soon offer the same benefits as a workout, scientists say, 19 mrt 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.