1

FlashPicnic geeft PAKT een lift

Gemiddeld gooit elke Nederlander 27 kilo glas per jaar stuk in de glasbak. Dat glas wordt omgesmolten en gerecycled tot nieuw glas. Maar het heeft ook een keerzijde. Omsmelten kost flink wat energie en is ook nog eens vervuilend en slecht voor het klimaat. Het jonge bedrijf PAKT heeft een oplossing: gewoon de lege potten en flessen inzamelen, sorteren, schoonmaken, terug aanbieden aan fabrikanten zoals HAK en Kesbeke en ze zo een 'eeuwig' leven geven.

Maar hoe haal je die - hele - glazen verpakkingen weer ongeschonden terug? Daar heeft online supermarkt Picnic een oplossing voor: alle Picnicbezorgers in Alphen nemen de komende 10 weken alle glazen verpakkingen mee terug. Picnic verwacht tienduizenden glazen verpakkingen op te halen. Als de pilot slaagt, gaat Picnic landelijk glas inzamelen voor PAKT.

AD - Deze supermarkt gaat glas hergebruiken: ?Glasbak verleden tijd?, 28 sep 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Lourens Gengler
Lourens Gengler Journalistiek rond voeding en voedsel
  • #1
  • 29 sep '22
  • 15:58

Met 10% inflatie en dagelijkse horrorscenario's over de torenhoge energieprijzen, houden Duitse consumenten extreem de hand op de knip. Wekelijks 100.000 minder varkensslachtingen ten opzichte van dezelfde periode in 2021, en nóg hebben slachterijen teveel aanbod t.o.v. de vraag. Slachterijen beperken bovendien al een poosje de nieuwe contracten voor ITW, simpelweg omdat de supermarkten er niet voor willen betalen. Maar misschien weet Lidl-Dld wel op een heel bijzondere manier de rijkere Duitse consumenten te overtuigen?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.