1
Fotocredits: 'Cocktails', bridgesward

Flash Dagelijkse KostPernod en Coca-Cola maken samen een gemaksmixdrankje

Pernod Ricard en Coca-Cola komen met een mixdrankje in een blikje. Absolut Vodka (van de Fransen) en Sprite (van de Amerikanen) zijn de ingrediënten. Begin 2024 is de lancering in vier Europese landen, waaronder Nederland.

Kant-en-klare cocktails en mixdrankjes uit blik zijn anno 2023 niet meer weg te denken. Volgens Fredrik Syren staat het gemak van de klant voorop. Hij is bij Pernod Ricard verantwoordelijk voor deze zogeheten ‘ready to drink’s’, de rtd’s. Syren denkt dat Nederland een enorm groeipotentieel heeft. “De doelgroep is de leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar. Die neemt zo’n blikje mee naar het strand, naar een picknick of zet ‘m thuis koel voor bij de barbecue.”

De rtd’s doen het goed. De omzet van het segment verdubbelde de laatste 2 jaar bij Pernod Ricard. Volgens onderzoeksbureau IWSR zal wereldwijd de afzet van kant-en-klare cocktails en mixdrankjes met 24% groeien in de komende vijf jaar.

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid, benadrukt dat die vrolijke drankjes uit blik net zo slecht voor je zijn als een flesje bier of een glas wijn. Hij adviseert dan ook om het gemaksspul helemaal niet te drinken, in ieder geval niet meer dan één glas per dag.

AD - Coca-Cola en Pernod Ricard stappen in kant-en-klare cocktails: ?Blikje met wodka en Sprite kost paar euro?, 19 okt 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
james pott
james pott land- en tuinbouw
  • #1
  • 19 okt '23
  • 16:56

"net zo slecht als een glas wijn"?????

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.