0
Fotocredits: 'Raad van State', Edo Dijkgraaf

Flash PerspectiefPAS-melder wel/niet gered door Raad van State

Gisteren schoot de Raad van State een handhavingsverzoek van stikstofstrijder Johan Vollenbroek (MOB) af. Hij pakt PAS-melders aan om de overheid dwars te zitten. Ze moeten hun bedrijfsactiviteiten staken volgens de wet en dat wrijft Vollenbroek de regering onder haar neus. Maar de RvS blijkt coulant. De Pas-melders krijgen nog tot medio 2025. Dan moet de regering hun probleem hebben opgelost zodat ze niet meer bang hoeven te zijn voor processen tegen hen.

Boerenactivist Bart Kemp reageert blij en ziet het tij en de tijd keren in het voordeel van boeren. Vollenbroek weet waar Kemp op hoopt en laat alvast weten dat het een rechts kabinet "nooit gaat lukkenā€¯ om uiterlijk in de loop van 2025 het probleem van de PAS-melders op te lossen.

PAS-melders zijn boeren en bedrijven die die zonder natuurvergunning zitten. Weliswaar is dat de schuld van de overheid, maar formeel zijn zij toch echt schuldig door zonder natuurvergunning hun bedrijfsactiviteiten uit te voeren. Volgens Vollenbroek zijn er geen weg te poetsen of tijdig te veranderen wetten. Daarom zal de RvS hem in 2025 toch gelijk moeten geven

Reformatorisch Dagblad - MOB: rechts kabinet kan problemen PAS-melders niet oplossen, 29 feb 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.