0

FlashOnderwaterwijn

Stel, je hebt een wijngaard aan de kust, je wilt je 'terroir' in de wijn tot uitdrukking brengen en jonge wijnen sneller laten rijpen. Geen probleem, dacht de Argentijnse wijnmaker Patricia Ortiz. Ze liet 1.500 magnums Malbec op verschillende dieptes in de Atlantische Oceaan neer. Na 9 maanden haalden duikers de flessen weer naar boven. De inhoud werd blind geproefd naast wijnen die gewoon hoog en droog in de kelders waren gebleven. De onderwaterwijnen bleken ronder van smaak, eleganter en met meer verse fruittonen. Doel bereikt. Is dat nou nieuw, 'ocean aging'? Naar verluidt deden ook de oude Grieken en Romeinen er al aan. Maar dan net anders: ze lieten de druiven in het water zakken voor ze er wijn van gingen maken. Zo kregen ze beter houdbare wijn: het zout uit het zeewater conserveert.

Decanter - Argentinian producers age wine in the ocean - Decanter, 8 mrt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.