1
Fotocredits: 'Colorful Cat Food Cans', Don DeBold

Flash Dagelijkse Kost‘Nutri-Score’ voor kat en hond

Etiketten van diervoeding moeten gaan lijken op die voor humane voeding. In de VS keurde de Vereniging voor Controle Diervoeding (AAFCO) nieuwe voorschriften voor een voedselkeuzelogo voor huisdieren goed. Het moet het baasje in staat stellen een betere keuze te maken over het voer dat ze hun viervoeter geven.

Duidelijkheid en uniformiteit in de etiketten van voeding, snacks en supplementen voor huisdieren staan voorop. Er komt een speciaal vak op de voorkant van de verpakking met daarin informatie over de voedingswaarde, de ingrediënten, het aantal calorieën en de portiegrootte, alsook een bewaaradvies. De beste wetenschappelijk onderbouwde diervoeding moet de gezondheid van het gezelschapsdier bevorderen.

De aanbevelingen vloeien voort uit samenwerkingen tussen industrie en huisdiereigenaren. Het nieuwe etiket moet transparant, duidelijk en bovendien consumentvriendelijk zijn. Fabrikanten krijgen zes jaar de tijd om de veranderingen in de Amerikaanse regelgeving te implementeren, mits die door een staat wordt aangenomen.

Baasje voeren hun huisdieren net zoals ze zelf eten. Diervoeders horen natuurlijk per definitie gezond te zijn. Max en Minoes hebben immers geen keuze. Labels als Nutri-Score moeten mensen, die wel een keuze hebben, helpen niet voortdurend de verkeerde te maken.

Human nutrition-style labeling coming to pet food, 3 aug 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 4 aug '23
  • 17:18

Baasjes lijken soms ook behoorlijk op hun huisdier dus is dit zeg maar best wel een logische stap.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.