FlashNotre Dame tegen de Amazone

Als de Franse president eerst eens laat zien dat hij een brandje in zijn Parijse kerkje kan voorkomen, dan mag hij $20 miljoen doneren aan het redden van het immense Amazone regenwoud. Dat zeggen de Brazilianen die de hulp van de G7 weigeren om hun bossen te redden. Ze hebben een punt, want de internationale kwaliteitspers en -politiek blijkt de feiten niet op een rijtje te hebben. Koel kijken is er niet meer bij, al blijft bos verbranden een gevaarlijk idee.

Le Monde - Le Brésil rejette l?aide du G7 pour combattre les incendies en Amazonie, 27 aug 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Hans Pollemans
  • #1
  • 27 aug '19
  • 18:10

Bossen in het noorden van Canada branden, een kwart (?) van de Taiga staat in brand, Singapore ligt regelmatig onder de rook van de branden in Indonesia, en de branden in Afrika overtreffen (NRC) die van de Amazone.

'Gelukkig'' betreffen de branden er in Syrie en Yemen geen bomen maar 'slechts' mensen..
En wij gaan dat redden met een verbod op rietjes en een Hansje Brinker gaat met een klein schepnetje alle oceanen van plastic zuiveren.....

In de NRC van vandaag de vraag of de Amazone van ons is of van de hele wereld...
Da's nogal simpel ..
Natuurlijk van Brazilië !
Zolang wij hier idioten als minister president hebben die nog steeds gelooft dat het consumenten-vertrouwen moet stijgen om de groei van de economie te bevorderen...
Gun dan Brazilië ook wat plezier..
We moesten toch naar soja, om er voor ons vleesvervangers van te maken ?

ps.
Ik heb 800m2 grond midden in het dorp, omzoomd met groen. Je kan er in je blote kont lopen. Begin 90er jaren gekocht voor ca. 6 euro (in hfl) p/m2 (ging voor landbouwgrond).
Midden er in staat een gigantische perenboom (pondsperen; loeiers en niet te vreten, maar formidabel om stoofperen van te maken).

Resumé:
Hoe meer ik naar die perenboom kijk, hoe meer ik besef, dat ik met niet één, werkelijk niet één vezel van mijn lichaam kan en mag claimen, dat die die boom van mij is....
Terwijl ik hem morgen mag omhakken en opstoken en als rook de lucht in mag jagen...
Hij viel onder beschermde bomen, maar omdat niemand hem kan zien, is hij niet meer beschermd.
Ik bescherm hem.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.