0
Fotocredits: 'Foaming beer', Roland Tanglao

FlashNitrobier loopt niet over

De Belgische brouwerij Vanhonsebrouck uit Izegem voegt bij het inblikken van zijn bieren niet langer koolzuurgas - CO2 - toe (voor de 'pareling'), maar een scheutje vloeibare stikstof. Volgens de brouwer van Kasteel Rouge, Kasteel Donker, Filou en Bacchus geeft koolzuurgas bier een smaakje mee dat niet eigen is aan het brouwsel. Stikstof doet dat niet, omdat het meteen vervliegt. Bovendien maakt de stikstof het bier lichter verteerbaar en creëert het een romige schuimkraag die niet overloopt en wel 30 minuten blijft 'staan'. Wel even wennen: je moet het stikstofbier - nitrobier, want stikstof heet N in chemische taal - schudden en loodrecht in het glas uitschenken.

De Tijd - ?Onze stikstofbieren moet je schudden en loodrecht uitgieten?, 18 apr 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.