Beyond Meat ging op de beurs door het dak. Consumenten zijn er dol op omdat nepvlees zo goed voor klimaat is. Maar ... zo gezond zijn vegaburgers, speckjes en 'kipstuckjes' helemaal niet. Ze bevatten (veel) te veel zout. Dat is niet gek, want ze moeten wel ergens naar smaken. Doorknutselen dus tot ze net zo weinig zout nodig hebben als vlees zelf. Nu is te veel nep slecht voor je nieren.
Het Financieele Dagblad - Vegaburger: goed voor dieren, minder voor nieren, 10 mei 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
#2 René,
Ik doe zelden ergens zout op. Het zoutpotje staat voor mijn echtgenoot op tafel, maar wordt vaker niet dan wel gebruikt. Het aantal kant en klare producten dat we gebruiken is hier ook zeer beperkt.
Ja, maar dat is hun eigen verantwoordelijkheid, fabrieksmatig geproduceerd moet natuurlijk 'gezond' genoemd kunnen worden..........
Hoeveel zout doen mensen zelf op hun vlees en aardappelen tijdens/na het koken?
Niet alleen dat zout, want als je genoeg water drinkt en je jezelf niet volstopt met die vegadingen voeren je nieren het teveel aan ozut wel af, het gaat meer om de andere onbestemde zooi die eraan toegevoegd word die slecht is voor je hele lijf, niet alleen je nieren. Vooral soja moet je echt met zeer kleine mate eten en vaak zitten vegadingen vol met soja, is het gewoon op basis van voornamelijk soja. Als je dan ook nog eens allerlei andere dingen op basis van soja eet en drinkt krijg je veel teveel binnen, is slecht voor je hormonen.