Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
3
Fotocredits: 'Hamburger', Creative Commons CC0

FlashNeppoedervlees voor een betere wereld

Alleen zelf even aanlengen met water. Ja, je leest het goed. De nieuwe burgers en gehaktballen van Greenforce maak je zelf van erwteneiwitpoeder. Per 100 gram erwteneiwit verbruiken producenten 48 keer minder land en 8 keer minder water en stoten ze 113 keer minder CO2 uit, dan voor 100 gram rundvlees. De poedervleesvervanger vergt daarnaast minder transport en verpakking, is langer te bewaren en de benodigde hoeveelheid kan zelf worden afgewogen. Ultra-duurzaam dus en niet te onderscheiden van echt vlees. Acht jaar kostte het de producent om dat te kunnen roepen. Of het qua voedingswaarde net zo goed is, vertelt Greenforce niet. Logisch, want daar zijn de geleerden nog altijd niet uit.

MissetHoreca - Greenforce brengt plantaardig vlees in poedervorm naar horeca - Misset Horeca, 22 jun 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #3
  • 23 jun '21
  • 22:04

Wellicht vreselijk interessant voor McDonalds als dat niet hun enige claim "100% rundvlees" om zeep zou helpen.

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #2
  • 23 jun '21
  • 19:29

Alleen al de zin al: "Ultra duurzaam dus en niet te onderscheiden van echt vlees" , moet alle allarmbellen doen laten rinkelen!

Claims die gebaseerd zijn op? ja, op wat eigenlijk?

En wat is een betere wereld?

Arnold van Woerkom
Arnold van Woerkom Land- en tuinbouw
  • #1
  • 23 jun '21
  • 15:23

En als ze daar ooit wel uit komen is het schrikken. Dus zal het wel niet bekend gemaakt worden.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.