1
Fotocredits: Chris Kalden, Rijksoverheid

Flash VoedselketenNee hoor, Landbouwakkoord niet geklapt

Na de middag van 18 april maakte De Telegraaf wereldkundig dat het Landbouwakkoord zou zijn geklapt. Zelfs het serieuze Financieele Dagblad nam het over. Maar het bleek niet waar. Het Algemeen Dagblad maakte aan het begin van de avond duidelijk dat niet zo was.

Dat zei de oude boerenleider Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland, nadrukkelijk in een video die het AD opnam. De jonge boerenleider van Nederland, Roy Meijer, ging een stap verder. Hij zei dat voor het eerst sinds lange tijd naar boeren wordt geluisterd. "In het verleden presenteerden we plannen met duurzame oplossingen waar niet eens naar gekeken werd. Nu kunnen we erover discussiëren. Ik heb niet meer het gevoel dat de overheid ons wil wegsaneren. Er is oog voor wat we als sector presteren. En voor het belang dat we vertegenwoordigen, ook geopolitiek. In deze tijden van oorlog is het belangrijker dan ooit dat we in West-Europa een gezonde voedselproducerende sector hebben. Ik heb het gevoel dat dat nu ook meeweegt.”

Wat er echt gebeurd is? Waarschijnlijk een onhandig lekje. Voorzitter Chris Kalden van het akkoord gaat aan het schrijven na een lang vergadercircus en maakt een tekst waar iedereen op kan schieten. Dat is wel zo efficiënt, al is het niet makkelijk omdat er knopen moeten worden doorgehakt. Juist daarom moet iemand de leiding nemen. Het schiet dus eigenlijk juist op. Dat horen wij uit de wandelgangen van het akkoord.

AD - Access Denied, 18 apr 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
John van Kessel
John van Kessel Land- en tuinbouw
  • #1
  • 19 apr '23
  • 10:23

Als het probleem de kosten zijn van de gezondheidszorg is het zaak om van daaruit te redeneren:

eigen risico verhogen bijvoorbeeld. Volgens dit onderzoek wordt je niet ziek als je vlees laat staan en is een hoger eigen risico accepteren ook geen probleem. Wil je kans op het betalen van eigen risico verkleinen dan ga je ook gezonder leven en andere keuzes maken.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.