2
Fotocredits: 'Bier drinken', SchilderSchool via Pixabay

FlashNederlanders drinken vaak, maar zijn weinig dronken

Alleen Fransen en Nieuw-Zeelanders drinken vaker alcohol dan Nederlanders. Liefst 112 dagen per jaar slaan wij een glas met iets alcoholisch achterover, mannen doen dat op 121 dagen, vrouwen op 102. Fransen komen op 132 keer per jaar, Nieuw-Zeelanders 120 keer. Het zijn cijfers uit het Global Drug Survey Report, waarin de onderzoekers ook vroegen op hoeveel dagen per jaar dat drinken in dronkenschap resulteerde. Dan keldert Nederland flink op de ranglijst, want dat is (maar) op 15,7 dagen het geval. De meeste dronken dagen hebben de Australiërs (26,7 per jaar), de Denen en de Finnen (23,8 dronken dagen). Daar hebben die laatsten dan weer opvallend weinig spijt van: in maar 17% van de gevallen betreuren zij te diep in het glaasje te hebben gekeken. Voor Nederlanders is dat in 24,3% van de gevallen het geval.

RTLnieuws - We drinken 112 dagen per jaar alcohol, en dat doen weinig landen ons na, 7 dec 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 8 dec '21
  • 14:24

Vaker alcohol is iets anders dan dronken.
Glas wijn is in veel landen onderdeel van de maaltijd, waarna het werk weer wordt hervat. Dronken aan het werk wordt niet geaccepteerd. Bij ons eindigt een maaltijd vaak met een grote plens dubbelvla eerder een grote plens zoete dubbelvla of een grote schep ijs. Wellicht minder gezond?

james pott
james pott land- en tuinbouw
  • #1
  • 7 dec '21
  • 17:21

Toch wel wat verontrustend, wij drinken 365 dagen een glas wijn. Nog maar zelden overgeslagen in meer dan 20, 30 jaar. Toch nooit dronken geweest. Misschien zinvoller om te vermelden wat schadelijk is.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.