3
Fotocredits: 'Fruits de mer', Paul Arps via Flickr

FlashNeanderthaler at ook mosselen en zeehonden

Je had twee mensen. Eén in Afrika die de voorloper wordt genoemd van de moderne mens. En een Europeaan die Neanderthaler wordt genoemd en uitgestorven is. Al zit er wel degelijk Neanderthaler-DNA in hedendaagse Europeanen. Van de Afrikanen was bekend dat hij en zij zeebanket aten. Nu is ten zuiden van Lissabon, Portugal, vastgesteld dat rond de 100.000 jaar geleden ook Neanderthalers alles aten wat ze uit zee wisten te vissen, te plukken en te vangen. Dat hadden we tot nu niet van ze gedacht.

ScienceDaily - Neanderthals ate mussels, fish, and seals too, 28 mrt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #3
  • 30 mrt '20
  • 0:49

Eigenlijk interessant om te bedenken dat alle exotische en minder exotische zeeschepselen die de mens uit de zee haalt te vergelijken zijn met wat de mens op het land uit de bush haalt, bushmeat. Zou het kunnen dat we ook eens een keertje van een zeeschepsel een virus oplopen?

Hans Pollemans
  • #2
  • 29 mrt '20
  • 8:26

Neanderthaler DNA ?
In Bergen gegeten. Zeehondenvlees, mooi rood vlees, maar toch weer anders. Ook carpaccio van walvisvlees. Verrukkelijk. Ook wordt het walvisvlees gerookt tot bijna zwarte blokken. Blijft dan heel lang goed. Niet goedkoop. Heb zo'n 'zeevlees'-boer bezocht.
Wilde uit Noorwegen een paar mooie handgemaakte kinderslofjes van zeehondenvel meenemen voor een kleindochterje, maar de eerlijke dame in de winkel vroeg waar ik vandaan kwam en raadde het af. Nederland kan dat ethisch niet aan. Barst in tranen uit.

Vreemd, want echt overgevoelig zijn we helemaal niet. How come ?
Vraag me dan ook af hoe de toestand in het niemandsland tussen fascist Erdogan en Griekenland gaat.
Kruipen ook schattige zeeho.. eh..sorry,.. kindjes rond, maar zeker nu kijken we bij dat soort leed weg, maar rennen wel jammerend aan de hand van Lenie het strand op als er een dood zeehondje aanspoelt.
Ik geloof niet dat er nog rudimentair Neandethaler DNA in ons zit...

Peter van Kempen
Peter van Kempen gepensioneerd contract manager, nu fauna beheer adviseur
  • #1
  • 28 mrt '20
  • 20:55

Het is niet moeilijk. Kijk naar hun gebit. Het waren alleseters. ALLES dus. Wat een kabaal om niets is dit soort "nieuws " zeg.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.