Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'Salt flakes', Jeremy Keith

FlashNaCl is overal zout

Smaakt keukenzout uit een potje van een paar dubbeltjes hetzelfde als fleur de sel of andere exotisch zout? Zout is vooral natriumchloride (NaCl), opgepompt of gehouwen uit de bodem of gedroogd in zoutpannen in de zon. Dat zeezout bevat ook andere mineralen, die een beetje smaak geven. Keukenzout is verrijkt met jodium, wat essentieel is voor de schildklierwerking. Verschil in zoutbeleving zit vooral in de grotere korrels of flakes. Smaken verschillen, maar te zout is teveel van elk zout.

Nu.nl - Zout: proef je het verschil tussen keukenzout en fleur de sel? | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl, 23 jun 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.